Italijani donirali patrolne čamce

Italijani donirali patrolne čamce

45
0
SHARE

Italijani donirali patrolne čamce

Crnoj Gori su danas su zvanično donirana dva patrolna čamca, vrijednosti skoro 90.000 eura, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Podsjećaju da je donacija  rezultat potpisivanja Memoranduma o razumijevanju za podršku kapaciteta nadgledanja na moru u svrhu spasavanja lica, sigurnosti navigacije, kontrole ribarenja i očuvanja morske sredine, između MUP-a i Republike Italije.

Minstar Mevludin Nuhodžić, tokom razgovora s italijankskim ambasadorom Vinćencom Del Monakoom, senatorom Aldo Di Biađom, i predstavnicima Obalske straže Republike Italije, ocijenio je dosadašnju saradnju kvalitetnom, naročito u pogledu pružanja podrške i pomoći Republike Italije u procesu evropskih integracija, kao i u procesu NATO integracija.

Iskazana je spremnost da se dosadašnja saradnja intenzivira i unaprijedi, naročito na planu policijskih poslova, kroz razmjenu obavještajnih podataka, u cilju proaktivnijeg pristupa u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

“Donirani patrolni čamci koristiće se za nadzor granice, kao i za poslove potrage i spasavanja, u humanitarnim vanrednim situacijama i zaštiti morske sredine, i umnogome će doprinijeti osiguravanju kontrole i navigacije u jednoj osjetljivoj oblasti Jadranskog mora koja se smatra važnom tačkom međunarodnog trgovačkog saobraćaja”, kažu iz MUP-a.

NO COMMENTS